Laden Evenementen

Kleur is niet weg te denken uit de kunst. Kleur geeft betekenis aan een kunstwerk, roept emotie op, trekt aan of stoot af. Maar wat als kunstwerken in één kleur zijn gemaakt en kleur zelf het onderwerp wordt? Van 30 oktober 2021 t/m 20 maart 2022 presenteert het Gorcums Museum KleurTonen: een expositie met monochrome werken uit de hedendaagse kunst.

Ruim 70 kunstenaars uit binnen- en buitenland vormen het decor van de nieuwe expositie KleurTonen. Zij danken hun deelname niet aan een bepaalde stijl of onderwerp, maar aan het kleurgebruik in hun werk. Dankzij dit selectiecriterium en het per kleur rangschikken van de werken op zaal, krijgt de bezoeker een unieke ervaring op het gebied van kleur aangeboden.

Onder de getoonde kunstenaars bevinden zich bekende namen, zoals Yves Klein, Bram Bogart, Ad Dekkers en Thomas Trum. Speciaal voor KleurTonen ontwierp Tamar Frank een ruimtevullende lichtinstallatie, waarin metershoge lichtbuizen een steeds veranderend verloop van warme en koude kleurtonen laten zien. Dompel je onder in dit kunstwerk en beleef kleur van dichtbij!

Wanneer

  • Elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag t/m 20 maart 2022 – 10.00 – 17.00 uur
  • Elke zondag – 13.00 – 17.00 uur

Waar

Gorcums Museum
Grote Markt 17
4201 EB Gorinchem

Bron: Mooi Gorinchem

Ga naar de bovenkant