Laden Evenementen
In 1987 werd de opening van de vernieuwde Lingehaven groots gevierd met een open dag. Sindsdien is de Open Havendag een terugkerend evenement aan het begin van het vaarseizoen in mei.Na 3 jaar is de Open Havendag weer terug, groter dan ooit!

Defensiedagen

Buiten de Waterpoort verandert voor twee dagen in een spectaculair defensieplein. De Koninklijke Marine en Landmacht pakken groots uit. Zo kun je in een belevingscontainer met een speciale VR-bril ‘meedoen’ met de mariniers. En je kunt jezelf uitdagen met sportieve activiteiten zoals de klimtoren.

Waterboulevard

Volg gratis een workshop of activiteit en maak op een laagdrempelige manier kennis met alles wat te maken heeft met watersport en waterreactie.

Escapeboot

Op de Open Havendag is ook een drijvende escaperoom in de Lingehaven. Hier leer je door het spelen van een spel onder tijdsdruk signalen van ondermijnende criminaliteit te herkennen, zoals drugstransport, mensenhandel of geldtransport.

Markt

Je kunt struinen langs gezellige kraampjes met rommelmarktspullen, kleding en curiosa, kennismaken met verschillende bedrijven en toeristische trekpleisters, meedoen aan een demonstratie en genieten van lekker eten en drinken bij de foodtrucks.

Wanneer

  • Zaterdag 13 mei 2023

Bron: Mooi Gorinchem

Ga naar de bovenkant