Beleef het in Gorinchem en omstreken

“Gorkum”, prominente vestingstad, behorend bij de Hollandse Waterlinie.

Stad van oa Hugo de Groot en Hendrick Hamel.

De Kalhaven, de mooiste, brede, straat binnen de vesting, op 3 minuten lopen van het centrum, de Grote Markt, met het Museum en de Wilhelminafontein. Omringd door wel 8 restaurants en een ijssalon. 1 groot terrassenfestijn.

Verder heerlijke winkelstraatjes, al beginnend in de Burgstraat direct om de hoek, verder door het hele centrum heen. Van een snoepwinkel voor kinderen tot grote modehuizen, alles is aanwezig in “Gorkum. Door de hele vesting heen vindt je diverse restaurants met keukens van diverse nationaliteiten.

“Gorkum” met de Lingehaven voor plezierjachten en  een sluis naar de Merwede, dat op zich is al leuk om naar al die bedrijvigheid te kijken.

“Buiten de Waterpoort” direct achter de Lingehaven, aan de Merwede, is er een veerdienst naar o.a. Slot Loevenstein, Fort Vuren, Woudrichem. Cruiseboten leggen hier regelmatig aan voor een bezoek aan de stad. Het festivalterrein “Buiten de Waterpoort” wordt het hele jaar door gebruikt voor diverse activiteiten. Van een timmerdorp voor kinderen tot een circusvoorstelling, diverse festivals, zomerfeesten.

Er is zelfs een strandje met een afgebakend zwemgedeelte.

Niet te vergeten is de rondwandeling over de vestingwallen rond “Gorkum”. Langs de Merwede met zijn uiterwaarden, de Dalempoort, de molens, vele historische gebouwen, teveel om op te noemen.