De Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft onlangs de status ‘UNESCO werelderfgoed’ gekregen. Gorinchem maakt als prachtige vestingstad onderdeel uit van deze verdedigingslinie.

Geschiedenis

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een belangrijke verdedigingslinie uit de Nederlandse geschiedenis. De waterlinie beschermde een groot deel van Holland door stukken land voor vijanden uit het oosten onder water te zetten. Vanaf de vele forten langs de linie konden Nederlandse soldaten de tegenstanders onder vuur nemen. De linie is 85 kilometer lang en telt maar liefst 45 forten, zes vestingen en twee kastelen.

Te bezoeken vanuit Gorinchem

Gorinchem is een van de prachtige vestingsteden die deel uitmaakt van De Nieuwe Hollandse Waterlinie. Verblijf je in onze sfeervolle Bed & Breakfast Suite No.3 in hartje Gorinchem, dan zit je op een steenworp afstand van onder meer Fort bij Asperen, Fort Bakkerskil, Fort Altena, Fort Vuren, GeoFort Herwijnen, Slot Loevestein en vestingstad Woudrichem.

Al deze locaties zijn gemakkelijk per auto te bezoeken maar natuurlijk ook op de fiets. Je fietst dan door een schitterende omgeving. Water, weilanden, dijkjes en gezellige plaatsen wisselen elkaar af. Wanneer je in onze B&B verblijft is er natuurlijk ruimte om je fiets te stallen. Gorinchem maakt dus niet alleen deel uit van De Nieuwe Hollandse Waterlinie, het is ook een prima uitvalbasis om de andere locaties te verkennen.

Meer informatie lees je op: De Nieuwe Hollandse Waterlinie